Üzletszabályzatunk

Ajánlatok és megrendelések kezelése

Az ajánlatok érvényességi ideje 30 nap. Az érvényességi időn túl az ajánlat megerősítését újból meg kell kérni.

A megrendelések fogadásának elsődleges módja az írásbeliség mely történhet e-mail vagy telefax esetleg postai úton.

A szóbeli megrendeléseket minden esetben írásban is a fenti módon meg kell erősíteni vagy ennek híján visszaigazolást kell kérni.

Amennyiben a megrendelés időpontjában az adott termékre vonatkozó árlista elérhető abban az esetben az ott feltüntetett 

árak az érvényesek kivéve ha az adott termékre külön árajánlat is készült.

Szállítási és gyártási visszaigazolást csak a megrendelő külön kérése esetén küldünk.    

Az árak egyéb szállítási paritás megjelölése nélkül saját telephelyünkön történő átvétellel (EXW) értendők.

 

Csomagolás

A csomagolási mód a termék jellegének  vagy a szállítás módjának megfelelően történik.

Az általános szállítási mód illetve a termék jellemzőjének megfelelő csomagolásért ide értve a csomagoló anyagok árát is külön díjat nem számolunk fel.
A speciális csomagolási igény esetén az ajánlatkérésben vagy a megrendelésben kérjük ezt jelezni és az esetleges csomagolási felárral kapcsolatban egyeztetni szíveskedjenek.

 

Fizetés

Nem ellenőrizhető vagy alacsony bonitású vevők esetén a teljesítést megelőzően előlegbekérő levél kerül kiállításra.

A számlák ellenértékét a számlán feltüntetett lejárati időn belül a megadott bankszámlák bármelyiére banki átutalással kell rendezni.

Késedelmes fizetés esetén a rendeletekben meghatározott mértékű késedelmi kamat kerülhet felszámításra.

Amennyiben nem a számlán feltüntetett vevő egyenlíti ki a számlát az a vevő engedményezése nélkül nem tekinthető érvényesnek.

Számlakiállítás minden esetben csak érvényes adószámmal és telephellyel valamint cégnévvel rendelkező vevőknek lehetséges.

A vevők adatait az általánosan elérhető cégadatbázisból ellenőrizzük de az adatok valódiságáért felelősséget nem vállalunk.

Fizetési kondíciók és adott árengedmények megvonásának/csökkentésének jogát lejárt számlatartozás esetén fenntartjuk.

A termékkel vagy a szolgáltatással kapcsolatos reklamációk vagy panaszok nem vonják maguk után a fizetési kötelezettség és határidő módosulását.

Több mint 30 napos fizetési késedelem esetén a követelésünket jogi úton érvényesítjük.

 

Szállítási mód

Amennyiben a megrendelésben a szállítási mód vagy idő nincs feltüntetve abban az esetben a szállítást az egyéb megrendelésekkel összhangban
az általunk meghatározott szempontok szerint racionalizáltan teljesítjük.A futárszolgálattal küldött csomagok díjszabását célszerű az
ajánlatkéréssel vagy megrendeléssel egyidőben egyeztetni .

 

Teljesítési idő

A termékeket a gyártásütemezés vagy a raktárkészlet rendelkezésre állás függvényében tudjuk szállítani a megrendelésben feltüntetett határidő garantálása nélkül.

Készlethiány vagy gyártási kapacitáshiány miatt a megrendeléseket a megrendelt tételek rendelkezésre állása függvényében részben is teljesíthetjük a fennmaradó tételek külön vagy a következő megrendelés teljesítésével egy időben kerülnek leszállításra.   

Mentesülünk a szállítási késedelem alól amennyiben az előre nem látható vagy tőlünk független okhoz vagy eseményhez köthető.

Mennyiségi vagy látható minőségi kifogást az árú átvételét követő nyolc napon belül fogadunk el.

 

Garancia

Amennyiben jogszabály vagy törvény eltérő rendelkezést nem ír elő az összes termékünkre egy év (12 hónap) általános garanciát vállalunk.

A hibás vagy hiányos termékeket cseréljük vagy azok ellenértékét jóváírjuk a járulékosan felmerülő költségek vagy károk megtérítése nélkül.

Az általunk gyártott termékekre illetve szolgáltatásokra vonatkozóan termékfelelőség biztosítással rendelkezünk.


Visszavásárlás

A termékek visszavásárlása egyedi elbírálás alá esik mely esetén az elutasítás jogát fenntartjuk.

 

Változtatási jog

 A képekhez, a katalógusunkban bemutatott műszaki leírásokhoz fenntartjuk a jogot, hogy bármilyen információt előzetes értesítés nélkül megváltoztassunk.

A termékekhez illetve a közölt műszaki tájékoztatókhoz kapcsolódó jogi illetve törvényi változtatások illetve egyedi eljárási utasítások betartását
az általunk közölt információk nem írják fölül, azok betartásának elmulasztásából eredő felelősség a felhasználót terhelik. 

 

A peren kívül nem rendezhető vitás kérdések eldöntésére a perre hatáskörrel rendelkező, debreceni székhelyű bíróság
(vagyis hatáskörtől főggően a Debreceni Járásbíróság vagy a Debreceni Törvényszék) rendelkezik kizárólagos illetőséggel.

2021 Texem - Minden jog fenntartva - A Texem Kft. minden szerzői jogot fenntart a tulajdonában álló minden szövegre, grafikus rajzra, valamint szoftverre vonatkozóan.