Rólunk

A TEXEM Emeléstechnika Kft. szakterületén - az előd társaságait is figyelembe véve, - Magyarország egyik legrégebbi vállalkozásának tekinthető.

Emelőszaküzleteink és gyártásra alkalmas telephelyeink Budapesten, Debrecenben és Miskolcon érhetők el.

Célunk, hogy minden Vevőnknek teljes körű, biztonságos és magas színvonalú megoldást nyújtsunk az emelőeszközök alkalmazása területén.


Amit Önnek kínálunk:

Emelési problémák innovatív és egyedi igényekre szabott megoldása - az emelési feladathoz leginkább megfelelő eszköz kiválasztása.

Emelőberendezés kezelési szolgáltatások - beleértve a karbantartást, javítást, telepítést és szervizhátteret.

Emelőeszköz vizsgálatok - rendeszeres és időszakos felülvizsgálatok hitelesített mérőberendezésekkel.

Tanácsadás - műszaki és technikai ismeretek átadása, helyszíni oktatás.

Gyártás - függesztékek, emelőgerendák, műhelydaruk, egyedi konstrukciók méretre történő gyártása.

Minőség - a lehető legjobb ár-érték arányú termékek biztosítása a magas minőségi követelmények csökkenése nélkül.

Terméktámogatás - Kérdések és válaszok. Segítségre van szüksége a megfelelő termék megtalálásához? Hívjon minket, vagy írjon nekünk!

Történeti áttekintés

A TEXEM cégcsoport a jelenlegi struktúrájához négy, az ország különböző régiójában működő társaság összeolvadását követően jutott el. 

A névadó társaságon kívül a mozaik részét képezi a BAUFLEX Kft. (1990-1997), a GTE Innovációs Kft. (1988-2007) valamint a MULTIPRIM Emeléstechnikai Kft (1993- )  

A névadó TEXEM Kft.-t a Vértes Volán Vállalat rakodódaru javító üzemegysége és a SCANTRADE Kft. 1991-ben alapította Tatabányán.
Az együttműködés eredményeként a vállalkozás hazánkban elsőként kezdte el svéd technológia alapján a rakományrögzítő hevederek kisipari varrását.
A társaság 1998-ban a német RHEIN-RUHR Fördern und Heben GmbH irányítása alá került, melynek köszönhetően több magas technikai színvonalú terméket előállító beszállítói kapcsolathoz jutott, ezzel emelve a magyarországi emeléstechnikai termékek színvonalát.  

A „TEXEM” márkanév 2000-től 170 684 számon védjegy oltalom alatt áll. 

A termelő tevékenység, azaz az acélsodronykötelek eredeti svéd TALURIT technológiával történő gépi fülecselése a budapesti Építés Gépesítő Vállalaton,
majd 1990-tól a BAUFLEX Kft.-n keresztül visszavezethető egészen a 1960-as évekig. Az eredeti berendezések a mai napig üzemképesek. 

Az 1988-ban a December 4 Drótműveknél szerzett tudásbázisra alapozva a Gépipari Tudományos Egyesület Innovációs Kft. révén a társasághoz köthető
az előbbi technológia honosított változatának elterjesztése valamint az acélsodronykötelek alternatív belföldi kiskereskedelmi forgalmazása. 

A társaság emeléstechnikai tevékenysége GTE Sodronykötél Kft. néven jelenleg is a cégcsoport részét képezi.      

A MULTIPRIM Emeléstechnikai Kft. mind közül a legfiatalabb vállalkozás, melyből adódó lendület és rugalmassága által a kereskedelem és az innováció területén hamar sikereket ért el.
A társasághoz köthető az első hazai rozsdamentes építészeti és zöldítési kötélrendszer (ASS) helyszíni szerelési technológiájának kidolgozása és alkalmazása.
A MULTIPRIM Kft. emeléstechnikai üzletága 2011-ben értékesítésre került, a társaság jelenleg vagyonkezelőként működik tovább.

A tulajdonosváltást követően a teljes humánerőforrás megtartása mellett az eszközállomány átszervezésével alakult ki a cégcsoport jelenlegi formája,
melyben az emeléstechnikai tevékenységet a  GTE Sodronykötél Kft. és a TEXEM Emeléstechnika Kft. viszi tovább.

Cégcsoportunk jelenleg a fővárosban és az ország két legnagyobb városában három telephelyen 25 főt foglalkoztat. A mérnők és műszaki-kereskedő kollégáink
15-20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, melyet hatékonyan támogat  az általunk  képviselt cégek teljes szakmai és logisztikai háttere. 

Partnereink magasabb szintű kiszolgálása érdekében a legújabb MSZ EN 9001-2015 szerinti minőségirányítási rendszert alkalmazzuk.   

 


2021 Texem - Minden jog fenntartva - A Texem Kft. minden szerzői jogot fenntart a tulajdonában álló minden szövegre, grafikus rajzra, valamint szoftverre vonatkozóan.