Donati forgódaruk

Kézi vagy motoros mozgatással

Fali konzolos és oszlopos forgódaruk számos méretben és teherbírással.
A legtöbb ipari felhasználási terület céljainak megfelelő innovatív megoldások kül -és beltérre.
A standard méretek szállítása 20-25 nap!

Rendelhető konstrukciók:

 

A megfelelő forgódaru kiválasztásával, műszaki alkalmasságával kapcsolatban, illetve egyedi igény esetén forduljon szakembereinkhez!

 

Darutechnika - A tervezéstől a telepítésig

INNOVATÍV ÉS MAGAS MINŐSÉGŰ MEGOLDÁSOK

A daruk az ipari folyamatok, a logisztika, a szolgáltatás számos területén kulcsfontosságú szerepet töltenek be. Biztonságos használhatóságuk, megbízható működésük, gazdaságos üzemeltetésük alapja a helyszíni körülményeket és az anyagmozgatás rendszerét figyelembe vevő megfelelő kiválasztás valamint a kiforrott konstrukciók és a stabil megoldások alkalmazása. 

A Donati Sollevamenti S.r.l  filozófiája, műszaki háttere garanciát jelent arra, hogy ügyfeleinek kiváló minőségű termékeket biztosíthasson maximális megbízhatósággal. A szakértelemmel és szaktudással, valamint, a gyors és precíz értékesítés előtti és utáni szolgáltatásokkal, az egyedi megoldásokra vonatkozó kérések kezelésével, versenyképes ajánlatokkal, - amelyek mindig a maximális termékminőséget tartják szem előtt - támogatják az ügyfelek gyorsabbá és hatékonyabb munkavégzését.  A Donati moduláris komponensei és a Texem saját termékei, szolgáltatásai megfelelő és biztonságos megoldásokat nyújtva olyan struktúrát alkotnak, melyek optimális megoldást jelentenek Partnereink emelési feladatainak innovatív és személyre szabott megoldására, a termelékenység növelésére, az eszközbeszerzések költségeinek optimalizálására.

A Donati Sollevamenti S.r.l. és a TEXEM Emeléstechnika Kft. együttműködése az ügyfélközpontú szemléleten alapul és a biztonságos elektromos emelők, daruk, darukomponensek szállítására terjed ki. Célja, hogy támogatást nyújtson, válaszokat és megoldásokat adjon a termékek kiválasztása, konfigurálása, szállítása, telepítése, a pótalkatrészek szállítása, a szervizelés és a garanciális eljárások során.

 

Miért a DONATI és a TEXEM? 

A Donati Sollevamenti S.r.l. és a TEXEM Emeléstechnika Kft. számára kiemelten fontos a szakmai hagyományaik, tanúsított minőségirányítási rendszereik, az ipari gyakorlatban bizonyított megoldásaik és termékeik, a piaci igények folyamatos monitorozása mellett a partnereik elégedettségére való odafigyelés, a kölcsönös tiszteletre és bizalomra épülő hosszú távú kapcsolat kialakítása

 

TELJESKÖRŰ TÁMOGATÁS

Munkatársaink az emelési feladat sajátosságai és az üzemeltetési körülmények figyelembe vételével segítséget tudnak nyújtani daruk és darukomponensek, emelőeszközök, tehermegfogók kiválasztásában.

KONZULTÁCIÓ 

Szakembereink a Partnereink által megadott előzetes információkat áttekintik, biztonságos és szabályos megoldásokat javasolnak, tájékoztatást nyújtanak, konfigurálást, előkalkulációt végeznek.

 

TERVEZÉS vagy TERVEZÉS TÁMOGATÁSA

Az emelési feladat és megoldás jellegének megfelelően munkatársaink  az összeépítendő termékekről információkat biztosítanak illetve megbízás esetén ellátnak egyes tervezési feladatokat.

 

GYÁRTÁS

Standard szerkezetek esetén a megrendelésnek megfelelő konfiguráció szerint, nem standard kivitelű eszközök, egyedi kialakítások esetén az előzetes elfogadott terveknek megfelelően, minősített gyártóhelyeken biztosítjuk.

 

SZÁLLÍTÁS

Az előre egyeztetetendő feltételeknek, a szerkezet sajátosságainak, a telepítés, üzembe helyezés jellemzőinek figyelembe vételével teljeskörűen szervezzük az egységek szállítását.

 

TELEPÍTÉS

Munkatársaink segítséget tudnak nyújtani telepítési feladatok feltételeinek meghatározásában és a telepítési projekt elemeinek végrehajtásában, pl. szerelés, rögzítés.

Forgódaru típusok és jellemzők

A forgódaruk különböző méretű, alakú és tömegű terhek függőleges emelésére, süllyesztésére és a gém elfordulási hatósugarában vízszintes mozgatásra szolgálnak.

A Donati forgódaruk ideális megoldást nyújthatnak terhek emelésére bel- és kültéren, alacsony mennyezet esetén és fix vagy mozgó akadályokkal rendelkező szűk helyeken is. Működtethetők manuálisan vagy elektromosan, teherbíró képességük pedig típustól függően 63 kg-tól maximum 10 000 kg-ig terjedhet. A forgódaruk a rendelkezésre álló energiaellátó rendszer függvényében felszerelhetők elektromos vagy pneumatikus, vagy annak hiányában kézi emelőberendezéssel is.

A forgódaruk lehetnek:

Fali forgódaruk

A falra szerelhető daruk kiváló emelési megoldások olyan munkaállomásokhoz, amelyek falak vagy más függőleges elemek (pillérek, gerendák stb.) közelében helyezkednek el. Egy rögzítő egységre szerelt csapágyazott tengelyből és a hozzá rögzített gémből állnak, így képesek a tengely körül elfordulni. A forgatás lehet motoros vagy kézi működtetésű. 

Előnyük az egyszerű és gyors telepíthetőség, valamint a kis helyszükséglet. Kialakításuknak köszönhetően a falra szerelt daruk működéséhez nincs szükség alapterületre vagy speciális alapokra, így költséges és időigényes épületszerkezeti változtatások takaríthatók meg.

 

Oszlopos forgódaruk

Az oszlopos forgódaruk (konzolos daruk) egy szabadon álló, padozathoz rögzített oszlopból és egy konzolos vízszintes tartóból, gémből állnak. Rendszerint olyan heyeken alkalmazzák, ahol a munkahelyen rendelkezésre áll a megfelelő terület az oszlop rögzítéséhez, illetve a fali daruknál elérhetőnél nagyobb kar elfordulási szög szükséges.

Az oszlopos forgódaruk a vezetési hatékonyság terén kiemelkedő teljesítményt nyújtanak sima mozgásukkal és ergonomikus kialakításukkal. Lehetővé teszik a kezelők számára a rakományok pontos, erőfeszítés nélküli, hatékony elhelyezését. A precíziós önbeálló görgőscsapágyak a felső forgócsapokban és tengelycsapágyakban zökkenőmentes működést és hosszú élettartamot biztosítanak, az oszlop elhelyezésétől és kialakításától függően a gém akár 360 fokos ívben forgatható.

Tökéletes megoldás olyan munkaállomásokhoz, ahol külön emelési képességre van szükség. A termelékenység növelése és a biztonságos munkakörnyezet biztosítása érdekében gyakran az összeszerelési gyártási területek mellé kerül telepítésre.

Mivel az oszlopra szerelt forgódaruk meghatározott hatósugaron belül működnek, a telepítés előtti gondos tervezés elengedhetetlen.

 

Csuklósgémes forgódaruk

Speciális kialakítású daruk, melyek két csuklós karral vannak felszerelve. A konstrukció 360 fokban forgatható, és lehetővé teszi, hogy elfordítás közben elkerülje a rögzített akadályokat. A két félkar különböző hosszúságú lehet, és egymástól függetlenül is elfordítható. A kar nem szerelhető haladóművel, csak fix emelővel. A csuklósgémes daruknak falra szerelhető és oszlopos változata is rendelhető.
 
Megfelelőség:
CSA-C-US   
ISO 3834
ISO 27001
ISO 9001
ISO 14001
ISO 45001

2021 Texem - Minden jog fenntartva - A Texem Kft. minden szerzői jogot fenntart a tulajdonában álló minden szövegre, grafikus rajzra, valamint szoftverre vonatkozóan.