Daru és munkagép kötélzet

Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk építőipari emelő -és anyagmozgató gépek kötélzettel és vasalattal történő ellátásában.
Munkánk során foyamatosan találkozunk az emelő -és rakodógépek iránt támasztott azon kihívásokkal, melyek gyors és szakszerű megoldást kívánnak.
Alapvető feladatunknak tekintjük a hazai iparági résztvevők magas minőségű eszközökkel történő rendszerszintű operatív kiszolgálását, legfőképp
daruk, köteles markolók, fúróberendezések, alapozógépek, bányászati és kotrógépek vonatkozásában.

 

SODRONYKÖTÉL

Az anyagmozgatógépek többségében, az emelő és szállító elemek bármely irányú mozgatását vonóelemek valósítják meg.
Vonóelemnek tekinthetők azok az elemek, melyek mozgató, hajtó, vagy tartószerkezeti funkciót töltenek be. A vonóelemek fő csoportjai a kötelek, láncok és hevederek.

A legáltalánosabban alkalmazott mozgató vonóelemek az acélsodronykötelek (drótkötelek), melyek funkciójuk szerint lehetnek futókötelek, vonókötelek, tartókötelek.
A felsoroltak közül a futókötelek játszanak főszerepet, hiszen ezek továbbítják a mozgást a hajtóegység és a teher között.
Mozgás közben terelőelemeken - kötélkorogon – kell áthaladniuk, és kötéldobra kell fel- lecsévélődniük.

Az acélsodronyötelek tehát az emelőberendezések kritikus alkatrészei, ezért képesnek kell lenniük a velük szemben támasztott különféle követelmények kielégítésére,
legyenek azok a szakítóerővel, hajlítószilárdsággal, kopásállósággal vagy forgási ellenállással kapcsolatosak.

Az építési darukon és munkagépeken jellemzőn a WS (Warrington-Seal), valamint a 18x7 és 35x7 szerkezetű forgásszegény (forgásmentes) drótkötelek használtosak.
Ezek a standard kötélszerkezetek kiváló megoldást nyújtanak a legtöbb hazai felhasználási területen, a kötélszerkezeteket nemzeti (ASTM, CSA) és nemzetközi szabványok
(ISO) szabványosítják.

 

 

Az állandóan fejlődő építőipari megoldások az emelést végző szakembereket és vállalkozásokat folyamatosan próbatétel elé állítják, és ezzel a kötélgyártó társaságoknak is lépést kell tartaniuk.
A hatékonyság növelése érdekében a kötélfejlesztő mérnökök a standard kötelek fejlesztésével és módosításával nagy teljesítményű kötélszerkezeteket hoztak létre.

Szállítási programunkban olyan nagy teljesítményű sodronykötelek szerepelnek, melyek több évtizedes intenzív kutatás és fejlesztés csúcspontjai és nagyfokú terhelési körülmények között is tökéletesen képesek teljesíteni. A nagy teljesítményű drótköteleket úgy tervezték és gyártották, hogy magasabb szintű használat közbeni biztonságot és megbízhatóságot biztosítsanak átlagon felüli élettartam mellett. A feladathoz tervezet kötélgeometria és a célra tervezett gyártási folymatok minden felhasználó számára az elvárt tökéletességet és gazdasági előnyöket biztostják.

 

Segítünk a válaszásban!

Globális piacvezető kötélgyártó társaságok ajánlásai alapján találja meg az Önnek megfelelő kötélszerkezetet! 

 

KÖTÉLVÉG KIALAKÍTÁSOK ÉS VASALATOK

A futó -és tartókötelek daruszerkezethez kapcsolásához elengdhetetlen a kötélvégek megfelelő kialakítása, melynek számos formája van.
Mindezek elvégzéséhez kiemelkedő technológiai és szakmai háttérrel rendelkezünk, legyen szó alumínium préshüvelyes sajtolásról, acépréselt vagy kiöntött kötélvégek kialakításáról.

DARUHOROG

A daruhorog a legtöbb daru alapvető teherfelvevő eszköze.
Kovácsolt, hőkezelt daruhorgaink 1 - 125 t terhelés tartomnyban rendelhetők nyersen, megmunkálva, opcionálisan egyéb csatlakozó elemekkel,
1 és 2 ágú konstrukciókban - elsősorban építőipar darukhoz.
Futó vagy híddaru komponensként 1,6 - 32 t terhelési tartományban értékesítünk kiváló minőségű DIN 15401 szerinti, zárt horogszerkezetbe épített daruhorgokat.

 

 

 

EMELŐGERENDA

Nagy kiterjedésű terhek emeléséhez célszerű az emelőgerendák, vagy távtartó gerendák használata.
Ezek az eszközök lehetővé teszik az asszimetrikus tömegeloszlású terhek előnyös pozíciójának megtartását, és megóvják a terhet a nemkívánatos igénybevételtől.
Acél és alumínium emelőgerendáink standard és egyedi kialakításokal rendelhetők.

 

2021 Texem - Minden jog fenntartva - A Texem Kft. minden szerzői jogot fenntart a tulajdonában álló minden szövegre, grafikus rajzra, valamint szoftverre vonatkozóan.