A TEXEM Emeléstechnika Kft. szakterületén - az előd társaságait is figyelembe véve, - Magyarország egyik legrégebbi vállalkozásának tekinthető. 

Jelenlegi struktúrájához négy, az ország különböző régiójában működő társaság összeolvadását követően jutott el. 
A névadó társaságon kívül a mozaik részét képezi a BAUFLEX Kft. (1990-1997), a GTE Innovációs Kft. (1988-2007) valamint a MULTIPRIM Emeléstechnikai Kft (1993- )  

A névadó TEXEM Kft.-t a Vértes Volán Vállalat rakodódaru javító üzemegysége és a SCANTRADE Kft. 1991-ben alapította Tatabányán.
Az együttműködés eredményeként a vállalkozás hazánkban elsőként kezdte el svéd technológia alapján a rakományrögzítő hevederek kisipari varrását.
A társaság 1998-ban a német RHEIN-RUHR Fördern und Heben GmbH irányítása alá került, melynek köszönhetően több magas technikai színvonalú terméket előállító beszállítói kapcsolathoz jutott, ezzel emelve a magyarországi emeléstechnikai termékek színvonalát.  

A „TEXEM” márkanév 2000-től 170 684 számon védjegy oltalom alatt áll. 

A termelő tevékenység, azaz az acélsodronykötelek eredeti svéd TALURIT technológiával történő gépi fülecselése a budapesti Építés Gépesítő Vállalaton,
majd 1990-tól a BAUFLEX Kft.-n keresztül visszavezethető egészen a 1960-as évekig. Az eredeti berendezések a mai napig üzemképesek. 

Az 1988-ban a December 4 Drótműveknél szerzett tudásbázisra alapozva a Gépipari Tudományos Egyesület Innovációs Kft. révén a társasághoz köthető
az előbbi technológia honosított változatának elterjesztése valamint az acélsodronykötelek alternatív belföldi kiskereskedelmi forgalmazása. 

A társaság emeléstechnikai tevékenysége GTE Sodronykötél Kft. néven jelenleg is a cégcsoport részét képezi.      

A MULTIPRIM Emeléstechnikai Kft. mind közül a legfiatalabb vállalkozás, melyből adódó lendület és rugalmassága által a kereskedelem és az innováció területén hamar sikereket ért el. 

A társasághoz köthető az első hazai rozsdamentes építészeti és zöldítési kötélrendszer (ASS) helyszíni szerelési technológiájának kidolgozása és alkalmazása.

A MULTIPRIM Kft. emeléstechnikai üzletága 2011-ben értékesítésre került, a társaság jelenleg vagyonkezelőként működik tovább.

A tulajdonosváltást követően a teljes humánerőforrás megtartása mellett az eszközállomány átszervezésével alakult ki a cégcsoport jelenlegi formája,
melyben az emeléstechnikai tevékenységet a  GTE Sodronykötél Kft. és a TEXEM Emeléstechnika Kft. viszi tovább.

Cégcsoportunk jelenleg a fővárosban és az ország két legnagyobb városában három telephelyen 25 főt foglalkoztat. 

A mérnők és műszaki-kereskedő kollégáink jó része 15-20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, melyet hatékonyan támogat  az általunk  képviselt cégek teljes szakmai és logisztikai háttere. 

Partnereink magasabb szintű kiszolgálása érdekében a legújabb MSZ EN 9001-2015 szerinti minőségirányítási rendszert alkalmazzuk.   


H-1239 Budapest Grassalkovich út 214-216.
+36-1/286-0205
texem@texem.hu
H-4030 Debrecen, Rigó u. 64-66.
+36-52-523-870
texem@texem.hu
H-3529 Miskolc, Írisz u. 4.
+36-46-322-673
texem@texem.hu